Založ si blog

Umelá inteligencia v prostredí vysokoškolského vzdelávania a s tým súvisiace etické aspekty

Webinár „Využitie umelej inteligencie vo vysokoškolskom vzdelávaní“, určite nie nezaujímavý, ponúka European Network for Academic Integrity (ENAI). Uskutoční sa online 24.4.2024 od 14:00 do 15:30 prostredníctvom aplikácie Zoom.

ENAI je najväčšia sieť akademickej integrity v Európe. Jej cieľom je podpora akademickej integrity a posilňovanie spolupráce medzi členmi ENAI a aj posilňovanie spolupráce s odborníkmi mimo ENAI v danej oblasti. Spolupracuje s európskymi a medzinárodnými organizáciami zameranými na akademickú a výskumnú integritu. Sieť poskytuje cenné zdroje, napríklad Slovník akademickej integrity alebo Databázu vzdelávacích materiálov. Okrem toho organizuje Konferencie o etike a integrite v akademickej sfére a ponúka podporu obetiam nekorektného konania týkajúceho sa akademickej integrity prostredníctvom Portálu pre podporu obetí.

Webinár o využívaní umelej inteligencie vo vysokoškolskom vzdelávaní je otvorený pre všetkých záujemcov. Vhodný pre ministerstvo školstva, manažment vysokých škôl, vedy a výskumu, pre pedagógov, vedcov a výskumníkov bez ohľadu na ich zameranie. Predmetom webinára budú etické aspekty súvisiace so začleneňovaním umelej inteligencie do vysokoškolského vzdelávania. Účastníci sa dozvedia o holistickom prístupe potrebnom na implementáciu umelej inteligencie v akademickom prostredí a o jej vplyve na vzdelávacie postupy.

Ak sa chcete zaregistrovať a získať ďalšie informácie o webinári, navštívte stránku https://www.academicintegrity.eu/wp/enai-webinars/.

V prípade, že vás program webinára zaujal, podeľte sa s informáciami o ňom vo svojom bližšom i ďalšom okolí.

Ministri ako z rozprávky

24.03.2024

Viete, že celá krajina sa bude mať dobre, ak bude mať bohatých ministrov?

Slovenská republika (SR) alebo SRO

20.03.2024

Konečný odpočet vystaví koalícii budúcnosť

Kandidáti v skratke

18.03.2024

Jeden uhol pohľadu na niektorých kandidátov na funkciu prezidenta.

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

julius petrus

Štatistiky blogu

Počet článkov: 103
Celková čítanosť: 177546x
Priemerná čítanosť článkov: 1724x

Autor blogu

Kategórie