Umelá inteligencia v prostredí vysokoškolského vzdelávania a s tým súvisiace etické aspekty

17. apríla 2024, julius petrus, Nezaradené

Webinár „Využitie umelej inteligencie vo vysokoškolskom vzdelávaní“, určite nie nezaujímavý, ponúka European Network for Academic Integrity (ENAI). Uskutoční sa online 24.4.2024 od 14:00 do 15:30 prostredníctvom aplikácie Zoom.

ENAI je najväčšia sieť akademickej integrity v Európe. Jej cieľom je podpora akademickej integrity a posilňovanie spolupráce medzi členmi ENAI a aj posilňovanie spolupráce s odborníkmi mimo ENAI v danej oblasti. Spolupracuje s európskymi a medzinárodnými organizáciami zameranými na akademickú a výskumnú integritu. Sieť poskytuje cenné zdroje, napríklad Slovník akademickej integrity alebo Databázu vzdelávacích materiálov. Okrem toho organizuje Konferencie o etike a integrite v akademickej sfére a ponúka podporu obetiam nekorektného konania týkajúceho sa akademickej integrity prostredníctvom Portálu pre podporu obetí.

Webinár o využívaní umelej inteligencie vo vysokoškolskom vzdelávaní je otvorený pre všetkých záujemcov. Vhodný pre ministerstvo školstva, manažment vysokých škôl, vedy a výskumu, pre pedagógov, vedcov a výskumníkov bez ohľadu na ich zameranie. Predmetom webinára budú etické aspekty súvisiace so začleneňovaním umelej inteligencie do vysokoškolského vzdelávania. Účastníci sa dozvedia o holistickom prístupe potrebnom na implementáciu umelej inteligencie v akademickom prostredí a o jej vplyve na vzdelávacie postupy.

Ak sa chcete zaregistrovať a získať ďalšie informácie o webinári, navštívte stránku https://www.academicintegrity.eu/wp/enai-webinars/.

V prípade, že vás program webinára zaujal, podeľte sa s informáciami o ňom vo svojom bližšom i ďalšom okolí.